AKGV
Menü
 
Felek Ferenc írásai
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Alhonlapok
 
Linkek
 
Egyéb linkek
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Figyelmeztetés

A honlapon található képek közkincsnek minősülnek. Ez a világ minden részén érvényes.

 
Letöltések
 
Látogatottság
Indulás: 2005-02-20
 
Copyleft

 
Keresőszavak

Kisvasút, kerti vasút, iparvasút, csille, billenő csille, 600 mm, kg/fm, téglagyári vasút, téglagyár, tégla, erdő, ÁEV, AEGV, vasút, vonat, kocsi, vagon, polcos, sín, talpfa, sínszeg, síncsavar, tirefon-csavar, heveder, váltó, csúcssín, keresztezés, kocsiszín, kuli, MIB, MIA, egy hengeres, dízel, diesel, kátrány, KEMV, GyMV, nyomtáv, nyomtávolságú, fordítókorong, keskenynyomköz, keskenynyomközű vasút, téglagyári múzeum, képek, kép, fénykép, cegaj, bodonka,  Délalföldi Tégla- és Cserépipari Vállalat, ÉPGÉP, É.M. Építőgépjavító és Gépgyártó Vállalat, ÉGV, É.M. Építőanyagipari Gépjavító Vállalat, узкоколейная железная дорога, узкоколейка, вагонетка, поезд, железная дорога, железнодорожник, железнодорожный вагон, железнодорожный полотно, железной дороги, рельс, паровоз, локомотив, машинист, úzkokolejky, železnic, vlak, gartenbahn, schmalspurbahn, ziegelai bahn, feldbahn, O&K, drehscheibe, decauville, feldbahnweiche, weiche, schienennagel, lorenknecht, feldbahnwagen, muldenkipper, kipplore, flachwagen, stapelwagen, etagewagen, ziegelai, bahn, werkbahn, 600 mm-Feldbahn, train, narrow gauge, farm railway, industrial railway pics, brickworks, brickyard, light rail, garden railway, pix, pictures, photos.

 
AKGV pályaszám

AKGV pályaszámrendszer

 

Sok változtatás, és korábbi rendszerek után elkészült a végleges AKGV pályaszámrendszer. A pályaszámrendszer az Alföldi Kerti Gazdasági Vasút járműveire illetve az Alföldi Kerti Gazdasági Vasúton közlekedő járművekre érvényes. A pályaszámok a járművekre egyelőre nincsenek felfestve.

Vontató járművek:

A pályaszám jellege: X 1 2 3 - 4 5 6 7

Mozdonyok:

(X) A jármű fősorozata:

Gőzmozdony:G

Motormozdony:M

Villamos mozdony:V

 

(1) Tengelyek száma:

1 tengely:1 (Bár a pályaszámrendszer lehetővé teszi ilyen vontatójárművek számozását, ezek nem léteznek, és nem is közlekedhetnek az AKGV vonalain)

2 tengely:2

3 tengely:3

4 tengely:4

5 tengely:5

6 tengely:6

7 tengely:7

8 tengely:8

9 tengely:9

10, vagy annál több tengely:0

 

(2) Ütköző és vonó készülék:

nincs:0

oldalkütköző:1

középütköző:3

 

(3) Sorozat:

Egy sorozatba az azonos típusú mozdonyok sorozhatók. A sorozatok számozása érkezési sorrendben 1-től kiindulva történik.

 

(4) Alsorozat:

Egy alsorozatba azok a mozdonyok sorozhatók, amelyek minden főbb alkatrészükben megegyeznek. A számozás a altípusok érkezési sorrendjében, 1-től kiindulva történik.

Pl. 1. típus: 1

 

(5,6,7) Sorszám:

Az azonos típusú mozdonyok sorszámozhatók egy sorba.

 

 

Vontatott járművek:

A pályaszám jellege: X 1 2 3  4 5 6 7 - 8 9 10 11

Teherkocsik:

(X) A kocsi fősorozata:

Pőre és alacsony oldalfalú:L

Nyitott:U

Fedett:G

Tartálykocsi:O

Különleges kocsi:X

 

(1) A kocsi alsorozata:

Pőre és alacsony oldalfalú (L):

Oldalfal és homlokfal nélküli:1

Homlokfallal, oldalfal nélkül:2

Levehető oldal- és/vagy homlokfal:3

Lehajtható oldalfal:4

Állandó oldalfal:5

Sülyesztett kocsi:6

 

Nyitott (U):

Nyitott kocsi (rögzített oldalfal): 1

Önürítős (billenthető):2

Önürítős (alul):3

Önürítős (körbe): 4

Bányacsille: 5

 

Fedett(G):

Elhúzható oldalajtóval (nehéz áruk szállítására):1

Elhúzható oldalajtóval (könnyű áruk szállítására):2

Tetőajtóval:3

Elhúzható burkolattal:4

 

Tartály(O):

Kőolajszármazék szállítására:1

Víz szállítására:2

Tej és tejtermék szállítására:3

Egyéb:4

 

Különleges kocsi (X):

Permetező kocsi:1

Pályafenntartási kocsi:2

Téglagyári több rakszintű (polcos) kocsi:3

Autó-, kamion- vagy szekérszállító kocsi:4

Szállítózsámoly:5

Egyéb:6

 

(2) Tengelyek száma:

1 tengely:1

2 tengely:2

3 tengely:3

4 tengely:4

5 tengely:5

6 tengely:6

7 tengely:7

8 tengely:8

9 tengely:9

10, vagy annál több tengely:0

 

(3) Ütköző-vonó készülék:

nincs illetve kézi:1

oldalütköző:2

központi ütköző-vonó készülék:3

 

(4) Fékek:

nincs:0

kézifék:1

légfék:2

 

(5,6,7) Rakterület, térfogat vagy szállított járművek száma (az egész számérték aláhúzva):

Pl.:

0,75m3 = 075

1,08m2 = 108

 

(8) Sorozatszám-csoport:

Pl.: 1. sorozat:1

 

(9,10,11) Sorszám:

Azok a kocsik sorszámozhatók egy sorba, amelyeknek a pályaszámban meghatározott adatai megegyeznek, kivéve a rakterület, térfogat tizedesértékét.

 

Személykocsik

(X) Kocsi fősorozata:

Első kocsiosztály:A

Második kocsiosztály:B

Szükségszemélykocsi:C

 

(1) Kocsi alsorozata:

nyitott utastér, nyitott peron:1

nyitott oldalfal:2

zárt utastér, nyitott peron:3

zárt utastér, zárt peron:4

 

(2) Tengelyek száma:

1 tengely:1

2 tengely:2

3 tengely:3

4 tengely:4

5 tengely:5

6 tengely:6

7 tengely:7

8 tengely:8

9 tengely:9

10, vagy annál több tengely:0

 

(3) Ütköző-vonó készülék:

nincs illetve kézi:1

oldalütköző:2

központi ütköző-vonó készülék:3

 

(4) Fékek:

nincs:0

kézifék:1

légfék:2

 

(5,6,7) Ülőhelyek száma:

Pl.:20 ülőhely = 020

 

(8) Sorozatszám-csoport:

Pl.:1. sorozat:1

(9,10,11) Sorszám:

Azok a kocsik sorszámozhatók egy sorba, amelyeknek a pályaszámban meghatározott adai megegyeznek.

 

A kocsikra az eredeti pályaszám az eredeti helyre a fekete és a fehér szinek kivételével bármilyen színnel felfesthető!

Amennyiben a kocsit teher illetve személyszállításra is használják, a pályaszám mellé egy vörös négyzetet kell felfesteni. A pályaszám akkor utal személykocsira, ha a kocsi szerkezete állandó jelleggel személyszállításra van berendezve. Amennyiben a kocsi csak ideiglenes kiegészítő elem felszerelésével használható személykocsiként, a kocsit teherkocsi-pályaszámmal kell ellátni, és ilyen használat esetén a fentebb említett tömött vörös négyzetet fel kell festeni. Amennyiben a kocsi használatos ugyan személyszállításra, de ez a személyszállítás üzemi jellegű, valamint nem szükséges kiegészítő elem felszerelése, a jelölésre szolgáló négyzet felfestésétől el lehet tekinteni.

 
Facebook
 

-----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!