AKGV
Menü
 
Felek Ferenc írásai
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Alhonlapok
 
Linkek
 
Egyéb linkek
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Figyelmeztetés

A honlapon található képek közkincsnek minősülnek. Ez a világ minden részén érvényes.

 
Letöltések
 
Látogatottság
Indulás: 2005-02-20
 
Copyleft

 
Keresőszavak

Kisvasút, kerti vasút, iparvasút, csille, billenő csille, 600 mm, kg/fm, téglagyári vasút, téglagyár, tégla, erdő, ÁEV, AEGV, vasút, vonat, kocsi, vagon, polcos, sín, talpfa, sínszeg, síncsavar, tirefon-csavar, heveder, váltó, csúcssín, keresztezés, kocsiszín, kuli, MIB, MIA, egy hengeres, dízel, diesel, kátrány, KEMV, GyMV, nyomtáv, nyomtávolságú, fordítókorong, keskenynyomköz, keskenynyomközű vasút, téglagyári múzeum, képek, kép, fénykép, cegaj, bodonka,  Délalföldi Tégla- és Cserépipari Vállalat, ÉPGÉP, É.M. Építőgépjavító és Gépgyártó Vállalat, ÉGV, É.M. Építőanyagipari Gépjavító Vállalat, узкоколейная железная дорога, узкоколейка, вагонетка, поезд, железная дорога, железнодорожник, железнодорожный вагон, железнодорожный полотно, железной дороги, рельс, паровоз, локомотив, машинист, úzkokolejky, železnic, vlak, gartenbahn, schmalspurbahn, ziegelai bahn, feldbahn, O&K, drehscheibe, decauville, feldbahnweiche, weiche, schienennagel, lorenknecht, feldbahnwagen, muldenkipper, kipplore, flachwagen, stapelwagen, etagewagen, ziegelai, bahn, werkbahn, 600 mm-Feldbahn, train, narrow gauge, farm railway, industrial railway pics, brickworks, brickyard, light rail, garden railway, pix, pictures, photos.

 
AKGV pályaszám

AKGV pályaszámrendszer

 

Sok változtatás, és korábbi rendszerek után elkészült a végleges AKGV pályaszámrendszer. A pályaszámrendszer az Alföldi Kerti Gazdasági Vasút járműveire illetve az Alföldi Kerti Gazdasági Vasúton közlekedő járművekre érvényes. A pályaszámok a járművekre egyelőre nincsenek felfestve.

Vontató járművek:

A pályaszám jellege: X 1 2 3 - 4 5 6 7

Mozdonyok:

(X) A jármű fősorozata:

Gőzmozdony:G

Motormozdony:M

Villamos mozdony:V

 

(1) Tengelyek száma:

1 tengely:1 (Bár a pályaszámrendszer lehetővé teszi ilyen vontatójárművek számozását, ezek nem léteznek, és nem is közlekedhetnek az AKGV vonalain)

2 tengely:2

3 tengely:3

4 tengely:4

5 tengely:5

6 tengely:6

7 tengely:7

8 tengely:8

9 tengely:9

10, vagy annál több tengely:0

 

(2) Ütköző és vonó készülék:

nincs:0

oldalkütköző:1

középütköző:3

 

(3) Sorozat:

Egy sorozatba az azonos típusú mozdonyok sorozhatók. A sorozatok számozása érkezési sorrendben 1-től kiindulva történik.

 

(4) Alsorozat:

Egy alsorozatba azok a mozdonyok sorozhatók, amelyek minden főbb alkatrészükben megegyeznek. A számozás a altípusok érkezési sorrendjében, 1-től kiindulva történik.

Pl. 1. típus: 1

 

(5,6,7) Sorszám:

Az azonos típusú mozdonyok sorszámozhatók egy sorba.

 

 

Vontatott járművek:

A pályaszám jellege: X 1 2 3  4 5 6 7 - 8 9 10 11

Teherkocsik:

(X) A kocsi fősorozata:

Pőre és alacsony oldalfalú:L

Nyitott:U

Fedett:G

Tartálykocsi:O

Különleges kocsi:X

 

(1) A kocsi alsorozata:

Pőre és alacsony oldalfalú (L):

Oldalfal és homlokfal nélküli:1

Homlokfallal, oldalfal nélkül:2

Levehető oldal- és/vagy homlokfal:3

Lehajtható oldalfal:4

Állandó oldalfal:5

Sülyesztett kocsi:6

 

Nyitott (U):

Nyitott kocsi (rögzített oldalfal): 1

Önürítős (billenthető):2

Önürítős (alul):3

Önürítős (körbe): 4

Bányacsille: 5

 

Fedett(G):

Elhúzható oldalajtóval (nehéz áruk szállítására):1

Elhúzható oldalajtóval (könnyű áruk szállítására):2

Tetőajtóval:3

Elhúzható burkolattal:4

 

Tartály(O):

Kőolajszármazék szállítására:1

Víz szállítására:2

Tej és tejtermék szállítására:3

Egyéb:4

 

Különleges kocsi (X):

Permetező kocsi:1

Pályafenntartási kocsi:2

Téglagyári több rakszintű (polcos) kocsi:3

Autó-, kamion- vagy szekérszállító kocsi:4

Szállítózsámoly:5

Egyéb:6

 

(2) Tengelyek száma:

1 tengely:1

2 tengely:2

3 tengely:3

4 tengely:4

5 tengely:5

6 tengely:6

7 tengely:7

8 tengely:8

9 tengely:9

10, vagy annál több tengely:0

 

(3) Ütköző-vonó készülék:

nincs illetve kézi:1

oldalütköző:2

központi ütköző-vonó készülék:3

 

(4) Fékek:

nincs:0

kézifék:1

légfék:2

 

(5,6,7) Rakterület, térfogat vagy szállított járművek száma (az egész számérték aláhúzva):

Pl.:

0,75m3 = 075

1,08m2 = 108

 

(8) Sorozatszám-csoport:

Pl.: 1. sorozat:1

 

(9,10,11) Sorszám:

Azok a kocsik sorszámozhatók egy sorba, amelyeknek a pályaszámban meghatározott adatai megegyeznek, kivéve a rakterület, térfogat tizedesértékét.

 

Személykocsik

(X) Kocsi fősorozata:

Első kocsiosztály:A

Második kocsiosztály:B

Szükségszemélykocsi:C

 

(1) Kocsi alsorozata:

nyitott utastér, nyitott peron:1

nyitott oldalfal:2

zárt utastér, nyitott peron:3

zárt utastér, zárt peron:4

 

(2) Tengelyek száma:

1 tengely:1

2 tengely:2

3 tengely:3

4 tengely:4

5 tengely:5

6 tengely:6

7 tengely:7

8 tengely:8

9 tengely:9

10, vagy annál több tengely:0

 

(3) Ütköző-vonó készülék:

nincs illetve kézi:1

oldalütköző:2

központi ütköző-vonó készülék:3

 

(4) Fékek:

nincs:0

kézifék:1

légfék:2

 

(5,6,7) Ülőhelyek száma:

Pl.:20 ülőhely = 020

 

(8) Sorozatszám-csoport:

Pl.:1. sorozat:1

(9,10,11) Sorszám:

Azok a kocsik sorszámozhatók egy sorba, amelyeknek a pályaszámban meghatározott adai megegyeznek.

 

A kocsikra az eredeti pályaszám az eredeti helyre a fekete és a fehér szinek kivételével bármilyen színnel felfesthető!

Amennyiben a kocsit teher illetve személyszállításra is használják, a pályaszám mellé egy vörös négyzetet kell felfesteni. A pályaszám akkor utal személykocsira, ha a kocsi szerkezete állandó jelleggel személyszállításra van berendezve. Amennyiben a kocsi csak ideiglenes kiegészítő elem felszerelésével használható személykocsiként, a kocsit teherkocsi-pályaszámmal kell ellátni, és ilyen használat esetén a fentebb említett tömött vörös négyzetet fel kell festeni. Amennyiben a kocsi használatos ugyan személyszállításra, de ez a személyszállítás üzemi jellegű, valamint nem szükséges kiegészítő elem felszerelése, a jelölésre szolgáló négyzet felfestésétől el lehet tekinteni.

 
Facebook
 

~ FBLOG ~ A BARÁTOM VÁLASZTOTT NEKEM RUHÁT! FELVEGYEM, VAGY SE?!!! NAPONTA KREDITKÓDOK A CHATEN! SMINKTESZTEK! ~ FBLOG ~    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |